Сдружения: Псевдоеколози пречат за АМ „Струма"

Сдружения: Псевдоеколози пречат за АМ „Струма" | StandartNews.com

Подозренията за съществуването на лобистки и финансови интереси се оправдаха. Оказа се, че български неправителствени екологични организации, подвеждат отговорните институции в България и ЕК, както и цялото ни общество. Те продъжават да изпращат писма до ЕК, в които пишат, че трябва да се спрат парите за проекта „Автомагистрала „Струма" и България да бъде проверявана многократно, за да се забави изпълнението му.

Това се казва в позиция на няколко сдружения – Българска асоциация за селски и екологичен туризъм, Български ловно-рибарски съюз, Екологично сдружение „Марица 2004", Сдружение „Кластър Зелен товарен транспорт", Федерация на потребителите в България, Сдружение „Кластър уелнес БГ" и За Екосдружение протект проект. Според тях създадената суматоха в ЕК има една цел - да се попречи на изграждането на магистралата и България да изгуби пари, които са европейско безвъзмездно финансиране. Това те квалифицират като предателство на националните интереси.

Припомнят, че срещу някои псевдозелени представители текат прокурорски проверки за неправомерно усвояване на европейски и национални финансови средства по ОП „Околна среда", както и срещу явните индикации за търговия с влияние. Това са хора злоупотребяващи с приоритетите на околната среда от която напълно е изключен човека, това са лица занимаващи се с опазване на околната среда единствено за лична изгода и облагодетелстване с милиони, се твърди в позицията. Те са срещу варианта дълъг тунел от 15 км в Кресненското дефиле, а са „За" къси тунели. Повече аргументи ще изложат на пресконференция на 30 юни от 11,00 часа в сградата на община Кресна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай