Сблъсъци между полицията и феновете на "Локо" Пд

Сблъсъци между полицията и феновете на "Локо" Пд | StandartNews.com

Фенове на „Локомотив" – Пловдив, обградиха в неделя вечер сградата на районното управление в Монтана и я бомбардираха с бутилки и камъни. Това съобщиха от областната дирекция на МВР. Екшънът се разигра след ареста на 32-годишния Ю.Ж. от агитката на гостите. Близо 70 души поискаха той да бъде освободен веднага. Но това не стана. Младият мъж търка наровете 24 часа.

Не се подадохме на натиска, обяви директорът на областната полиция старши комисар Ивайло Антонов. Мобилизиран е целият състав на полицията, повикани са жандармеристи, които имат поделение в Монтана.
В щурма никой не е пострадал, ударен е само полицай с бутилка, но без сериозни последствия.

Сблъсъкът с полицията е започнал още по време на мача мужде „Местния „Монтана" и „Локо" – Пловдив на стадион „Огоста". В началото феновете на „Локо", пристигнали с един автобус, седели кротко в сектора за гости. Но след началото на мача пристигнали още привърженици с втори автобус от Пловдив.

Те буквално нахлули в студиона, счупили една врата и отказали да си купят билети. Полицията се опитала да ги озапти, но след това решила да бъдат пуснати без билети. Арестуваният фен обаче ударил жандармериста Р.В. Нанесъл му е средна телесна повреда и затова е бил прибран в районното.
Въпреки настояванията на феновете за освобождавенето на Ю.Ж., от което кварталът пропищял, той останал в ареста, каза Ивайло Антонов.

В малките часове на новия ден феновете се оттеглили и се качили на автобусите си. Те са ескортирани от полицаи от Монтана, Берковица и Враца, през чиято територия преминава пътят на запалянковците.
Мачът между „Монтана" и Локомотив"завърши с победа на домакините с 2:0.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай