Състезател по подводен риболов се удави край Созопол

Състезател по подводен риболов се удави край Созопол | StandartNews.com

23-годишният Александър Лютаков е открит мъртъв на 12 метра дълбочина

Бургас. 23-годишният шампион по подводен риболов Александър Лютаков се е удавил в морето край Созопол. Инцидентът е станал по време на състезание в петък. Трагедията се е разиграла между 10.30 и 13.00 часа, разказаха участниците в турнира.

Александър бил един от фаворитите в състезанието и водел по точки. Петъчният ден бил вторият от турнира, а в събота трябвало да бъде награждаването.

Около 13 часа на обяд колегите на Лютаков забелязали, че неговият буй плува над водата, но водолазът не е вързан на него. Момчетата изтръпнали, защото това било сигурен знак, че нещо се е случило. Зарязали състезанието и започнали да го търсят. Близо пет часа те претърсвали дъното, но от Сашо нямало и следа. Открили го късно след обяд на 12 метра дълбочина в района на остров "Св. Иван".

Заради трагичния инцидент, републиканският турнир по подводен риболов бе прекратен.

Колегите на Александър недоумяват какво може да се е случило. Те разказват, че Лютаков бил отличен плувец и един от най-добрите гмуркачи.

„По принцип под вода се влиза по двойки, но по време на състезание се допуска да са сами. Възможно е да е получил недостиг на кислород и да е загубил съзнание", коментираха състезателите.

Александър Лютаков бе погребан в родния си град Бургас. Той е състезател в отбора на Висшето военноморско училище във Варна, където е бил студент последна година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай