САЩ ремонтира детска площадка в Сунгурларе

САЩ ремонтира детска площадка в Сунгурларе | StandartNews.com

Ремонтираната площадка за игра на ОДЗ „Слънце" ще бъде открита на 30 юли от пoлковник Крейг Джонсън, командващ 194 инженерна бригада на Националната гвардия на щата Тенеси и кметът на град Сунгурларе Георги Кенов.

Ремонтът бе извършен с колективните усилия на американски военнослужещи от 194 инженерна бригада и военнослужещи от българските Военновъздушни сили в Авиобаза Безмер.Общата стойност на проекта е около 15 хиляди долара, като ремонтът ще осигури безопасна среда за 131 възпитаници на най-голямата детска градина в община Сунгурларе.

Проектите по Програмата за хуманитарна и гражданска помощ предоставят отлична възможност за подобряване на съюзническата оперативна съвместимост, като в същото време отговарят на обществените нужди и подобряват качеството на живот на цивилното население

В последните пет години Правителството на САЩ е инвестирало повече от три милиона щатски долара в проекти по Програмата за хуманитарна помощ в България. Тези проекти, както в конкретния случай, често обединяват български и американски военнослужещи, които полагат доброволен труд при осъществяването им. Също така в рамките на тази програма американското правителство си партнира и с неправителствени организации и местни компании за реализиране на проектите, съобразно стратегията за социално-икономическо развитие на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай