Сара и Павлина в Imagine по Ленън

Сара и Павлина в Imagine по Ленън | StandartNews.com

Късметлийките учат в един клас на Музикалното

Сара и Павлина са щастливките, които влязоха във видеото на световната версия на Imagine -вечният хит на Джон Ленън. Успехът не е само техен - случва се, благодарение на таланта и усилията на цялата детска група "Бон-бон". Ръководителката им Рози Караславова разбира за акцията на УНИЦЕФ - парчето да бъде изпято по нов начин. Така известни личности ще провокират хората да мислят за децата по света, които имат нужда от помощ и по-добро бъдеще. Затова тя стяга редиците на "Бон-бон" и за 4 дни (толкова оставало да крайния срок) правят запис, собствен вариант на Imagine. Константин Цеков твори аранжимента, хореографията е на Жасмина Стоянова, група ЛаТиДа подкрепя с вокали, Радостин Събев (Шошо) е режисьор на видеото, Андриан Генчовски е оператор. Снимат в студиото на художника фотограф Лазар Гушев, баща на Павлина.

"В клипа всяко дете от "Бон-бон" казва по изречение. Нашата хореографка преведе думите на английски с жестовете на глухонемите. И децата ги правеха в синхрон с фразите. Получихме мейли от УНИЦЕФ, в който ни хвалеха", разказва Рози. На 31 декември, когато е рожденият й ден, тя получила известие, че Сара и Павлина са утвърдени за общото видео.

В световната версия се разписват Кейти Пери, Патриша Аркет, Кортъни Кокс, Никол Шерцингер, Приянка Чопра (примата на Боливуд), Уил Ай Ем, Даниела Меркюри, Нина Добрев, певецът Адам Ламбърт и звездата на бразилския футбол Неймар. Нашата Сара е в кадър именно с него. На официалния сайт на УНИЦЕФ е споменато, че в клипа участват деца от България, Филипините и Ямайка.

Павлина и Сара учат в 5 "а" в Музикалното училище "Любомир Пипков", но са заедно още от детскаат градина. Застанат ли обаче една до друга, сякаш Павлина е каката - тя е най-високата в класа: 1,65 см. А Сара пък е най-дребничката - 1,30. Но Сара е по-голяма с три месеца. Павлина все още не е част от "Бон-бон", докато Сара е в групата почти от бебе. И двете научили нотите преди буквите.

В Града на ангелите

Глас над света за първи път Павлина извисява в Лос Анжелис, където се появява на бял свят. Майка й Лидия е писателка, а баща й е известният аниматор фотограф Лазар Гушев, работил за големите компании "Ханна-Барбера", "Уорнър брос", "Юнивърсъл студиос", "Дисни". Родителите на момиченцето се срещат за първи път в заведението над българската черква в Града на ангелите и там пламва любовта им. "Помня, че сервираха боб, кебепчета, все нашенски гозби", разказва Лидия.

Когато Павлина е на три, се завръщат в България. Тя започва да ходи на уроци по пиано и влиза в Музикалното. "Като малка се опитвах да достигна пианото на пръсти и свирех нещо", споделя сладурката. Майка й допълва, че Пижи се събуждала и заспивала с пеене. После си композирала сама.

Павлина обожава кучето си Джордижана, порода "Кавалер кинг чарлс шапньол". То случайно влиза в клипа. Сложили му тениска на УНИЦЕФ и вероятно затова кадърът е харесан от Дейвид Гета, отговорен за финалната версия.
Хоби на Павлина е популярното сред момичетата "рейнбоу лум" - тъкачна машинка, на която с ластичета плетат различни бижута. Но може да прави несесери и портмонета. Обича да слуша класика, джаз, модерна музика. Вече е много добра на ските. Цялото семейство си пада по екстремните преживявания и по-специално по скоростни влакчета и водни пързалки. Преди време Павлина ходела на уроци по сценични изкуство и оттам я поканили за предишния сезон на X фактор.

Зоопарк за музиканти

Сара е от семейство на музиканти. "Сестра ми е Яна Балева от "ЛаТиДа" - пианистка и тон режисьор, а брат ми е диджей Гомес", с гордост разказва девойчето. Вкъщи я карали първо да учи цигулка, но батко й и кака не щяли някой да им скрибуца и Сара записала барабани. От скоро се пробва и за диджейка. Купили й машина, наричана трактор и тя вече пуска музика на приятелски партита с Лора, най-добрата си приятелка.
Кара скейтборд, сноуборд, а Раян Шеклер, един от най-добрите на дъската, й е любимец. "В началото не правех трикове, но после започнах да ходя по рампи", така обяснява с медения си гласец Сара за своето хоби. Купила скейтборд на Лора за ЧРД, но не пропуснала да вземе и за себе си. Двете от 3-годишни карали и ролери.
Сара отглежда едногодишния ежко Робърт, червенобузата 18-годишна костенурка Кики, по-малката й сестра Хенри, намерена край морето, зайче без име, лабрадорката Мелъди и мини пинчер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай