Самотник, затиснат от проблеми, e самозапалилият се в Казанлък

В тази кооперация на приземния етаж се е раизграл драмата с казънлашкия търговец Николай Дончев

Самотник, затиснат от проблеми, e самозапалилият се в Казанлък  | StandartNews.com

Трупът на 58-годишния казанлъчанин е открит в приземния етаж на недостроената му къща в Града на розите

Дребният казанлъшки търговец Николай Дончев се самозапали в дома си и издъхна. Сигналът за пожара ва ул. „Хан Крум" в Казанлък е бил получен малко преди 10 ч сутринта в понеделник, съобщиха от полицията. При огледа в приземния етаж на къщата е бил открит обгорелия труп на 58-годишния мъж. Николай живеел сам от години. Бил разделен с жена си, която била при родителите си заедно със сина им. Според съседи здравословните му проблеми се изострили именно след раздялата. Не било тайна, че той е на силни антидпресанти заради опънатите нерви. Не му вървяла кой знае колко и търговията. Николай имал малко магазинче за домашни потреби на партера на семейното жилище. Вторият етаж от него все още е недовършен. Всички тези неблагоприятни натрупвания най-вероятно са накарали самотнит мъж да посегне на себе си.

Николай Картофа, както му викали приятелите, е познат на казаналъчани като популярен дисководещ в началото на демократичните промени. В тези години той върти успешно и търговия с видеокасети под наем. Успява да натрупа известен капитал и вдига нова двуетажна кооперация мястото на старата им къща.

Завършил обаче само приземния етаж и част от втория и кризата го затиска. „Добър и работлив човек беше, но развода с жена му го довърши", категоричен е съседът-точилар Ботьо Ботев.

Според криминалистите няма съмнение, че Николай сам е посегнал на себе си, но както изисква законът по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Повече яснота около съмненията, че може да става дума и за склоняване към самоубийство ще даде назначената съдебно-медицинска експертиза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай