Съмнения за българин в неизвестност в Непал

Съмнения за българин в неизвестност в Непал | StandartNews.com

Българин на име Александър Димитров е в неизвестност след земетресението в Непал. Това сочи справка на платформата Google Person Finder (инструмент за търсене на хора). Мъж на име Данаил е публикувал информация, че 25-годишен българин от Варна на име Александър Димитров е в неизвестност след вчерашното опустошително земетресение в Непал, съобщи Нова ТВ.

"Той е с бяла кожа, руса коса и брада, косата му бeше вързана на опашка. Той беше отседнал в хотел "Backpackers" в Катманду", пише Данаил. Информацията за изчезването на Александър е публикувана в Google Person Finder късно вчера вечерта.

До момента от външното ни министерство нямат информация за издирван българин. Ведомството поддържа връзка с почетния коснул на страната ни в Непал, но до момента няма подадени данни за изчезнал наш сънародник.

По информация на Би Ти Ви, която е разговаряла с алпинисти, три групи с българи се намират в Непал, но не са засегнати от земетресението и последвалите лавини. В една от групите са 12 души, изкачили преди 4 дни един от върховете в района на Еверест - Айланд Пик. В събота българите е трябвало да летят за Катманду, а оттам и за България. Природната стихия осуетява пътуването им, но в социалните мрежи хора от групата пишат, че засега всички са добре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай