Съдия-изпълнител влезе в Семинарията

Съдия-изпълнител влезе в Семинарията | StandartNews.com

Съдия-изпълнител с гардове на частна охранителна фирма влезе на тенис кортовете на Софийската семинария. Старият наемател на спортното съоръжение пък извика полиция. Спорът между двете страни нажежи страстите в духовното училище.

В присъствието на съдия-изпълнител новият наемател на тенис кортовете влезе в правото си на владение. Битката за спортния терен започна още през миналата година, когато на 1 декември изтича договорът на "Тенис клуб София" със Светия синод. Тогава се оказва, че за сметка на Рилския манастир, който е принципал на духовното училище, са се натрупали чудовищни сметки за вода и ток, и то през летния сезон. След проверката, извършена от Светия синод, се оказва, че предишният наемател е ползвал водомера и електромера на семинарията.

Светият синод не подновява договора и обявява нов търг, спечелен на 26 юни от "Индъстрийз къмпани", която е дала двойно по-голяма цена като наем, плюс разписани задължения за инвестиции, включващи отделен вход към кортовете, лятна естрада и други подобрения, съобщи за "Стандарт" отец Василий, който отговаря за имотите в Светия синод. "На 10 август т.г. изтече крайният срок, съгласно който старият наемател трябваше да освободи кортовете, но не го направи. Принудихме се да се обърнем към районния съд, който постанови в 7-дневен срок кортовете да бъдат освободени за новия наемател", поясни отец Василий.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай