Съдбата на ромите в Гърмен ясна до края на деня

Съдбата на ромите в Гърмен ясна до края на деня | StandartNews.com

Общинският съвет на Гърмен и общината трябва да ни дадат график кога ще настанят временно съответните семейства от кв. "Кремиковци", какъвто е ангажиментът им. 

След като настаняването бъде прието или отказано ще се пристъпи поетапно към принудителното премахване. Това заяви на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Днес Павлова, Калфин, Дончев, Бъчварова проведоха среща в Министерски съвет с кмета на Гърмен Минка Капитанова, председателя на общинския съвет на Гърмен и областния управител на Благоевград. Целта на срещата била да се уточни каква е ситуацията и какви действия ще предприема общината и общинският съвет оттук нататък по закон.

"Целта беше да преодолеем опитите местната власт да си общува с нас през медиите и да ги изслушаме и представим и гледната точка на държавните институции. МС представи позиция, че решаването на казуса с квартал "Кремиковци" в Община Гърмен по отношение на лицата, живеещи там по постоянен или не адрес, е ангажимент на общината, която заедно с Общинския съвет да предприемат действия за тези жители", каза Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай