14:29 ч.

15.07.15

1 мин.

1088

4

0

Съдбата на ромите в Гърмен ясна до края на деня

от Калина Александрова |

Съдбата на ромите в Гърмен ясна до края на деня
Снимка: БГНЕС

Общинският съвет на Гърмен и общината трябва да ни дадат график кога ще настанят временно съответните семейства от кв. "Кремиковци", какъвто е ангажиментът им. 


След като настаняването бъде прието или отказано ще се пристъпи поетапно към принудителното премахване. Това заяви на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.


Днес Павлова, Калфин, Дончев, Бъчварова проведоха среща в Министерски съвет с кмета на Гърмен Минка Капитанова, председателя на общинския съвет на Гърмен и областния управител на Благоевград. Целта на срещата била да се уточни каква е ситуацията и какви действия ще предприема общината и общинският съвет оттук нататък по закон.


"Целта беше да преодолеем опитите местната власт да си общува с нас през медиите и да ги изслушаме и представим и гледната точка на държавните институции. МС представи позиция, че решаването на казуса с квартал "Кремиковци" в Община Гърмен по отношение на лицата, живеещи там по постоянен или не адрес, е ангажимент на общината, която заедно с Общинския съвет да предприемат действия за тези жители", каза Павлова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:00 · 16.07.2015
Циганите са строили върху частни имоти. Никой закон не им дава това право. Повечето от тях са пристигнали от други места където имат някакви колиби. Да се връщат там откъдето са дошли. На българите без дом кой им помага? На мен държавата не ми е дала дом. Купен е от мен с много труд. Само разселване ги оправя тия наглеци и много работа без никакви социални помощи. Във Видин им дали мезонети. На мен защо не ми дадоха? Това е дискриминация!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ицо · 16:36 · 15.07.2015
циганите да бъдат настатени н изоставените села да започнат да копаят дворовете и градините да си насадят зеленчуци да гледат животни както правят българските селяни и да се изхранват 70 години ги храним стига толкова от 32000 пред 44 год сега са 1 милион
Потребител · 14:49 · 15.07.2015
В подписаните документи относно признаване на решенията на Европейския съд подписано вспоразумение от всички европейски държави гласи следното: Ако решенията на Европейския съд противоречат на местното законодателство и на вътрешните дела на държавата за регулиране на устройството, то тогава решенията на Европейското законодтелство и решенията на Европейския съд не важат или накратко се изпълняват решенията на местния съд и законите и разпоредбите на съответната държава
Потребител · 14:55 · 15.07.2015
@Потребител Няма никкаво решение на Европейския съд, а има някакво писмо с препоръки хората от съборените къщи да бъдат настанени в други жилища. Само не е ясно по кой наш закон това трябва да стане и какво стане
ако самите цегани не искат това.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент