Съдът връща мерцедес, той продаден от НАП

Съдът връща мерцедес, той продаден от НАП | StandartNews.com

Двама собственици на една и съща кола, частен съдия изпълнител и данъчни изпаднаха в абсурдна ситуация. Пловдивчанин имал стар мерцедес, който държавата му прибрала в КАТ-Сливен заради контрабандни цигари, но неясно как НАП-Бургас го продал на мъж от Търговище. Преди дни обаче Върховният касационен съд е решил да върне на пловдивчанина мерцедеса, отнет в полза на държавата.

"Наех платформа, с която да прибера автомобила си от КАТ-Сливен, след като получих решението на ВКС. Заедно с моята адвокатка и съдебния изпълнител, който бе наложил запора върху колата, отидохме в КАТ, но се оказа, че автомобилът го няма. След продължително търсене ни съобщиха, че колата ми е продадена от НАП", разказа пред "Стандарт" Иван Бакърджиев от пловдивското село Първенец. И допълни: "За скандала вече съм съобщил в ДАНС, държа виновните да понесат своята отговорност".

Сагата всъщност започва през 2013 година. Тогава Окръжен съд-Сливен отнема мерцедеса на Иван в полза на държавата, глобява го и го осъжда условно за контрабандни цигари в колата. Бакърджиев обаче пуска чрез адвокатката си молба за възобновяване на делото до ВКС. Върховният съд преди дни отменя присъдата в частта й за глобата и конфискацията на колата, чийто запор не е отменен.

Оказа се обаче, че междувременно НАП-Бургас продал преди година мерцедеса на търг, без да уведоми съдебния изпълнител, наложил обезпечението. "Стандарт" научи, че Румен Ангелов от Търговище спечелил наддаването за возилото. "Купих колата за 2100 лв. на търг в НАП-Бургас. Сега оттам ми звънят да дам банкова сметка, за да ми върнат парите, а аз да върна колата. Кой обаче ще ми плати частите, които закупих и вече монтирах на мерцедеса", пита Румен Ангелов. На всичкото отгоре през последната година, откакто закупил автомобила, той не успял да го прехвърли на свое име, заради наложеното обезпечение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай