Събраха 90 хил. лв. за наводнените в Дебелец и Килифарево

Събраха 90 хил. лв. за наводнените в Дебелец и Килифарево | StandartNews.com

Велико Търново. Близо 90 000 лева, събрани в дарителска кампания за пострадалите от наводненията, ще бъдат предоставени за ремонт на засегнатите от бедствието къщи в Дебелец и Килифарево.

Решението бе взето на заседание на обществения съвет за разпределяне на средствата, събрани в помощ на пострадалите от наводнението домакинства, в което участваха представители на общинска администрация, ПБЗН, БЧК, дирекция „Социално подпомагане" и кметовете на градовете Дебелец и Килифарево.

С оглед на обстоятелството, че почти всички пострадали са получили като дарения бяла техника, легла, матраци, постелъчно бельо, миещи и дезинфекционни материали и лекарства, бе взето решение със събраните от дарителската кампания средства да се ремонтират засегнатите сгради и къщи. Предложението бе подкрепено единодушно от членовете на обществения съвет.

Оценените от независим лицензиран оценител щети по наводнените къщи в рамките на Община Велико Търново възлизат на 406 682 лв. 22,13% от оценените от „Инвест строй" щети ще бъдат покрити от средствата, които ще бъдат предоставени на пострадалите домакинства от дарителската кампания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай