Русофилите отсвириха политиците

Русофилите отсвириха политиците | StandartNews.com

Стара Загора. „Любовта на българския народ към Русия е неподвластна на политическата конюктура. Национално движение „Русофили" е против санкциите срещу Русия, защото считаме, че не е възможна силна Европа, без Русия. Русофилите в България са и против използването на български военни бази от САЩ." Това зявиха в специална декларация хилядите присъстващи на 11-ия Национален събор на приятелите на Русия у нас, прочетена от председателя на Националното движение Николай Малинов.

Според организаторите край язовир Копринка в съботния ден са дошли над 12 хиляди души, представители на 186 организации на русофилите в страната. По традиция на събора в спомените си се връщат и поколения български строители и работници, както и възпитаници на висши учебни заведени от бившия СССР.

Съборът бе уважен и от мнозина политически лидери - на БСП- Михаил Миков, на Атака - Волен Сидеров, на „Нова зора"- Минчо Минчев. Но за разлика от друг път заради предизборната кампания те не се качиха на трибуната при официалните лица, а останаха долу, при хората. Атака проведе предизборния си митинг в подножието на язовира, а соцлидерът Миков предпочете Казанлък за предизборните си прояви.

Тениски с лика на президента на Русия Владимир Путин и дарената му от бившия премиер на България Бойко Борисов каракачанска овчарка се харчеха като топъл хляб. Настроението на съборяните поддържаха участниците в Националния фестивал на руската поезия, песен и танци, които припомниха на публиката любимите на няколко поколения руски детски и патриотични песни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай