Росен Желязков: Не съм ходил в Костинброд

Росен Желязков: Не съм ходил в Костинброд | StandartNews.com

София. „Не познавам собственика на печатницата. Не съм ходил в Костинброд и той не е идвал в Министерски съвет". Това каза главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков на специална пресконференция.

Желязков обяви, че обществената поръчка за отпечатване на бюлетините е извършена от експерти. Те са работили по подобни поръчки в последните 15 години. "Досега не е имало упреци към тези експерти. Поръчката е изпълнена от администрацията на Министерски съвет така, като е разписано в Изборния кодекс", допълни Желязков.

„Ангажимент на изпълнителя е да спазва законите. Изпълнителната власт може да превантира, но не е в състояние да контролира", уточни Желязков. Според него договорът има конкретна клауза, в която се посочва, че „ако се наложи допълнително възлагане за отпечатване на ново количество бюлетини, възложителят писмено заявява това".Говорителят на Министерски съвет коментира, че такава заявка не е имало.

„Аз не съм единственият Росен в държавата. Никога не съм ходил в Костинброд, камо ли в печатницата. Не познавам въпросния Бончев, не съм го виждал, не познавам негови близки. Не се чувствам жертва, това е част от цялата каша в кампанията." Това каза Желязков в интервю за „Стандарт" в деня за размисъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай