Роми посегнаха на поп в Гърмен

Роми посегнаха на поп в Гърмен | StandartNews.com

На Черешова задушница

Група хлапета ритаха и блъскаха свещеника за 3 лева и храна от църквата

Отново напрежение в Гърмен. Тумба ромчета от квартал "Кремиковци" на село Марчево вдигнаха накрак полицията на Черешова задушница. Седем момчета между 10 и 13 години нападнаха 80-годишния свещеник Георги Кемеров и ограбиха църквата "Рождество Богородично". По обяд отецът останал за минути сам в храма, когато влезли малчуганите. Те започнали да го ритат и му взели ключа. Искали да им даде парите, събрани от продажбата на свещи. Докато две циганета го блъскали, останалите успели да задигнат 3 лева на стотинки и чанта с храна.

По време на нападението възрастният божи служител, който има слабо зрение, се развикал. "Чухме отецът да вика и веднага хукнахме към църквата на помощ. Успяхме да го отървем от циганчетата, които го блъскаха. Човекът беше изпаднал в стрес и шок", коментираха мъжете, които били наблизо и се притекли на помощ. Възрастният свещеник от Гоце Делчев веднага е откаран в дома си от своя син и е започнал да пие успокоителни, защото часове наред не можел да се съвземе от преживения стрес.

Бъчварова пуска патрули

Съвместни екипи ще извършват проверки от утре в Гърмен и района. Това съобщи МВР шефът Румяна Бъчварова на среща с кмета Минка Капитанова и областния управител Бисер Михайлов. По предложение на вътрешния министър стартират щателни проверки на съвместни екипи на общината, РДНСК, дирекция "Социални дейности", ОДМВР-Благоевград и ОД "Пожарна безопасност и защита на населението", НАП, РЗИ Благоевград и Регионалния инспекторат по образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай