Роми нападнаха и пребиха репортери на Нова в Самоков

Роми нападнаха и пребиха репортери на Нова в Самоков | StandartNews.com

Екип на Нова телевизия беше нападнат в ромската махала в Самоков. Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов бяха изпратени там, за да вземат интервю от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, по пряков Пиже. Той беше човекът, заснет от „Разследване", как организира частното енерго в ромската махала в Самоков, предаде Нова телевизия.

"Преди екипът ни въобще да има възможност да снима и да обясни за какво е там Трайчо Василев, синът му и още десетки роми ни нападнаха", каза Надя Ганчева.

Репортерката беше блъскана, операторът получи няколко удара с юмрук в лицето, шофьорът е със спукана скула и охлузвания.

Камерата и колата на телевизията са счупени.

„Агресията беше провокирана първоначално от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, а след неговата реакция, десетки роми атакуваха екипа ни. Колегите са успели да пуснат камерата и да заснемат част от побоя. За съжаление, камерата ни беше счупена след като мъж, разпознат като сина на Трайчо Василев изрита техниката и оператора и я повреди. Колата на екипа също е повредена. За щастие екипът ни не е пострадал сериозно, защото се е изнесъл бързо от ромската махала", разказа Надя Ганчева.

Полицията е  започнала разследване, образувано е досъдебно производство.

По-късно от Нова тв пуснаха кадри от нападението:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай