Ромът, пребил коня си: Той се подхлъзна и падна

Ромът, пребил коня си: Той се подхлъзна и падна | StandartNews.com

След като видео с роми, които пребиват изнемощял кон, взриви социалните мрежи, собственикът на животното отрече за всичко.

Пред бТВ Продан Огнянов разказа, че заснетото видео е лъжа. По думите му конят е жив и здрав и няма следи от охлузвания. Отрича да е удрял животното.

Той бе категоричен, че е бил засечен от луксозен автомобил и като се опитал да избегне удара, конят се подхлъзнал и паднал на земята. Собственикът твърди, че само един човек се е опитал да му помогне, докато другите очевидци гледали безучастно. Колкото до заплахите, отправени към човекът заснел видеото, Огнянов твърди, че единствено му е направил забележка да спре да снима.

За Продан Огнянов Максим е част от семейството му и никога не е упражнявал насилие над него. Издържа се благодарение на Максим, който му помага – ходят по конни състезания, заедно возят абитуриенти, ходят по сватби и превозват дървен материал.

Продан се притеснява, че може да остане без прехрана, защото хората му дават работа именно защото виждат колко добре се грижи за коня Максим. Ако действията му се докажат го грозят до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай