Роднини на пациент нападнаха екип на Спешна помощ

Роднини на пациент нападнаха екип на Спешна помощ | StandartNews.com

Благоевград. С викове и обиди роднини на пациент са нападнали екип на Спешна помощ в Кресна.

Скандалът станал заради 48-годишния Христо Димитров. Малко след полунощ мъжът вдигнал кръвно, а синът му повикал линейка. От телефон 112 обаче преценили, че случаят не е спешен и не изпратили такава.

След като линейката не пристига, Митко качва баща си в колата и го води в спешния център в Кресна, където започва да буйства и да ругае, разказват медиците.

Причината била неотзовала се на адреса им линейка. Фелдшерът Димитър Котрулев разказа пред БНР:

"Екипът ни е нападнат от пияни цигани. Звънели са на 112, обаче са били явно пияни и оттам са им отказали да се потърси спешна помощ. После с личен автомобил отиват във филиала и налитат на екипа, който обслужва. Бащата на пияните действително е бил с високо кръвно налягане, на който му е оказана безотказна помощ, овладяно е положението и е върнат в къщи. Същата вечер пак имаме нападение от наркоман. Проблемът е сложен за решение. Ние не можем да го решим, но трябва първо да се диференцира кое е спешно и кое не е спешно. Да се види работата на личните лекари по места, да си поемат неотложната помощ."

Медиците натиснали паник-бутона, но полицията се забавила 15 минути, тъй като дежурни униформени има чак в Сандански. Митко отрича да е бил агресивен, но признава, че бил изнервен. А баща му се чувства дискриминиран.

Това е пореден инцидент в спешното в Кресна. Лекарите разказват, че често са обект на агресия. Жалби в полицията обаче не смеят да подават, тъй като градът е малък и лесно могат да бъдат открити за саморазправа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай