Родителските права на майката на Мустафа не са отнети

Родителските права на майката на Мустафа не са отнети | StandartNews.com

Родителските права на майката на Мустафа не са отнети, дори не е предприета такава мярка. Трябва да има официален доклад за нейните възможности, за да се предприеме подобна стъпка. Това заяви Надя Танева, директор "Социално подпомагане"-Пловдив.

Майката обаче не се е появявала, дори не се е обаждала, за да разбере как е детето й. "По никакъв начин не е проявила интерес към детето. Ако дойде в понеделник, както заяви, ще я допуснем, но само със социален работник", обясни Танева пред Нова телевизия.

Мустафа ще остане за лечение в болницата до края на годината. Здравословното му състояние е стабилно, съобщиха лекарите. Има екип от социален работник, специален педагог и психолог, който ще влиза при детето. Своеволни посещения при детето не са добри, тъй като емоционалното му състояние е доста лабилно, категорична е Танева.

"След края на годината ще предприемем мярка на закрила, която не мога да кажа категорично каква е. Трябва да видим какви са възможностите на роднините, следващата мярка е приемно семейство. На територията на Кърджали има три семейства, които са готови да приемат детето като приемно семейство. Желаещи може да има много, но въпросът е колко са обучени да се грижат за такова дете", поясни още Надя Танев.

Другите деца на майката Джейлян Халилова са в Център за настаняване от семеен тип в Кърджали, а най-малкото дете в Дом за медико-социални грижи. Майката е подписала отказна декларация. Предстои осиновяване, обясни Танева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай