Ремонтират Борисовата с 1,7 млн. лв.

Ремонтират Борисовата с 1,7 млн. лв. | StandartNews.com

Започваме ремонти и реконструкция в Борисовата градина на стойност 1 700 000 лв. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време представяне на инвестиционната програма за 2016 за ремонт на паркове в Столична община.

Фандъкова заяви, че Столична община има специална програма за инвестиции в парковете, като изтъкна, че не само транспортната инфраструктура е важна. „Софиянци все повече могат да се радват на обновените паркове и площадки и стават все по-взискателни", обясни кметицата.

Фандъкова коментира, цитирана от Фокус, че поради метеорологичната обстановка през годината - дъждовна пролет, на два пъти е извършено пълно косене на междублоковото пространство в София. По думите ѝ, се очаква и дъждовно лято, което ще наложи и трето косене.

Тя посочи, че София е една от най-богатите на зелени паркове и градини столици. „През тази година ще продължим ремонта в Борисовата градина. Ще продължим ремонта на "площадката със слончето". Проектът предвижда изграждането на нови съоръжения за различни възрасти, с нова омекотена настилка. Слончето и костенурката се запазват, защото те са символите на новото поколение", каза кметът на София.

„Ще започнем с реконструкцията и преасфалтирането на алеите от входа на парка откъм пл. "Орлов мост" до площадката. Цялото пространство там ще бъде реконструирано", обясни Фандъкова и припомни, че първият етап на ремонта на парка е включвал реконструкция на счупения вход откъм Орлов мост и видеонаблюдение в парка. „Сега е важно и алеите да ремонтираме", каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай