Редовно спортуване и сън ви правят богини

Редовно спортуване и сън ви правят богини | StandartNews.com

Суперпрограма за бизнес дами

Калина Русева - инструктор по аеробика и фитнес

Колкото и да сте заети, колкото и да нямате време, задължително направете така, че да си откраднете няколко минути за спорт. Това е единственият начин да се чувствате добре в кожата си, да сте заредени с енергия и да работите на сто процента. Независимо от индивидуалната структура на тялото, всяка жена би могла да изглежда добре, ако спортува редовно, спазва здравословен хранителен режим и не се лишава от сън. Темата е толкова дискутирана и разнищвана из медиите и мрежата, че едва ли има жена, която да не знае поне част от нещата, които трябва да прави за себе си. Най-общо казано - тренирайте три пъти седмично, хранете се с контрол и спете минимум 6 часа. Ако към това прибавите и малко спа процедури, ще бъде чудесно.

Що се отнася до забързания график на заетите жени, които страдат от липсата на каквото и да е свободно време, и в тази ситуация има решение. Не бива тотално да се отказвате от тренировки и да приспивате съзнанието си с извинението, че наистина много сте притиснати от делата си, вместо това ви предлагаме модел за работа вкъщи. Има редица упражнения, които могат да се правят в домашна обстановка, не изискват много място и уреди. Ако не можете да отидете до залата, направете няколко движения в хола.

Днешната тренировка с Лора е за стягане на бедрата и корема основно. Движенията са две, като всяко от тях се прави по схема от определени повторения. Това ще ви отнеме не повече от 15 минути. Ваш ред е - започвайте!

Tичане на място

От стоеж изнесете свито коляно нагоре, застанете устойчиво и започнете да сменяте краката - последователно десен и ляв крак нагоре. Движението имитира тичане, само че тук темпото е по-умерено, за да успеете да вдигате колената високо. Направете това 30 секунди и веднага преминете към второто движение.

1.Б Опора и скок

Веднага след тичането заемете позиция за опора. Направете я с прибрани до тялото лакти и леко отдалечени стъпала. От тук стегнете тялото и разгъвайки ръцете, скочете така, че стъпалата да се приближат до дланите. Върнете обратно, изпълнете отново опора и повторете скока още веднъж.

Пояснение: Първо и второ движение се изпълняват едно след друго общо 2-3 пъти, след което се преминава нататък.

Корем и лифт

От тилен лег на пода сложете ръцете на гърди, вдигнете главата и изнесете единия крак изпънат напред малко над другия. Дръжте кръста стегнат и запазете баланс така, че да усетите предимно коремните мускули. Бедрата се натоварват като стабилизатори при това упражнение.

2Б.

От позиция 2А изнесете крака нагоре, като едновременно с това повдигнете и корпуса напред и нагоре към крака с изпънати ръце към стъпалото. Фиксирайте движението в крайна горна точка и пуснете бавно обратно. Сменете краката и повторете. Общо 8-12 повторения на всеки крак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай