Речните нива се покачват

Речните нива се покачват | StandartNews.com

Значително се покачват речните нива в цялата страна. Нивото на река Тунджа при Елхово продължава да се повишава. Очаква се тази сутрин то да достигне 3,65 м.

По данни и прогнози на националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ- БАН) днес преди обяд ще е без валежи. След обяд на места в западната половина от страната ще превали слаб дъжд с количества 1-3 л/кв.м.През нощта ще превалява и в източните райони 1-5 л/кв.м.Утре сутринта все още на отделни места в източните райони ще има валежи с количества - 1-3 л/кв.м. В сряда на места, главно в Северна България ще превали слаб дъжд от 1 до7 л/кв.м.

Нивото на реката няма да премине критичните 4 м., споделят експерти. От друга страна край Ямбол започва да спада, отчитат от МОСВ.

Нивото на реките Места и Струма в Югозападна България също се покачва. В тази връзка там е спряно контролираното изпускане на язовирите.

Доста са височки и речните нива на Арда, Марица и Тунджа. Реките при Одрин преливат. Местните власти ги наблюдават денонощно заради опасността от наводнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай