Разкриха полицаите упражнили насилие върху момиче и момче

Разкриха полицаите упражнили насилие върху момиче и момче | StandartNews.com

Полицаите, които приложиха насилие върху момче и момиче в центъра на София, са служители на столичното Първо РПУ, това установи проверка на Нова Телевизия.

По време на бруталния арест, директор на Първо РПУ е бил настоящият началник на варненската полиция Даниел Пашов. Той и някогашният му подчинен и сегашен шеф на "Охранителна полиция" в морската ни столица Никола Панчев, не за пръв път са замесени в подобен скандал.

Видеоклипът, който беше разпространен от "Господари на ефира" и заснет от свидетел на бруталните сцени, показва как разговорът между служителите на реда и младата двойка, спрени за рутинна проверка на документи, прераства в акт на потресаващо полицейско насилие.

През април миналата година Александра Стоилов бе обвинен в хулиганство от служители на реда, които твърдяха, че момичето се нахвърлила върху полицая Кристиян Стоянов и му скъсала униформата, само че видеозапис от охранителната камера показа съвсем различно нещо. На него се вижда как полицаят сам къса униформата си. Опитът за измама беше прикрит както от Пенчев, така и от Пашов.

Полицаите, приложили насилие при ареста на момче и момиче в центъра на София, са служители на столичното Първо РПУ. Това установи проверка на Нова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай