Разград е стратегически център на Североизтока

Разград е стратегически център на Североизтока | StandartNews.com

13-та по ред дискусия "Да! на българската икономика", организирана от вестник "Стандарт" и КРИБ започна в Разград. Домакин на срещата между централната и местна власт и бизнеса е кметът на лудогорската община д-р Валентин Василев. На въпросите на предприемачите ще отговарят зам.-министърът на образованието Диян Стаматов, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, зам.-председателят на парламентарната комисия по култура Ирена Соколова, шефът на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

"Разград е стратегически център на Североизтока. В различните исторически периоди градът е дал много на България. Тук в началото на миналия век завършилият образованието си в чужбина Иван Багрянов видял потенциала на родния си край и поставил основите на модерното земеделие у нас. 60-ият министър-председател на България е заплатил с живота си за желанието си страната ни да просперира. Той е работил винаги за просперитета на Лудогорието. В съвременните условия имаме примери на много успешни проекти, които днес се развиват в Разград. "Лудогорец" и Крисия са едни от емблемите на Разград днес". Това каза в встъпителното си слово при откриване на форума главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова, която ръководи дискусията.

Бозукова призна, че макар в региона днес да работят големи, модерни, високо технологични предприятия, безработицата в Лудогорието е сред най-високите в страната. В същото време предприемачите се оплакват, че има остър дефицит на квалифицирани кадри. Ще дискутираме тези дисбаланси и заедно ще търсим решение на проблемите, обеща г-жа Бозукова.
Кметът Василев призова бизнеса да задава въпросите си към членовете на правителството. Във форума се включиха над 50 предприемачи, представители на едрия, среден и малък бизнес в региона.

Повече за дискусията на "Стандарт" и КРИБ четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай