Разбиха огромна нелегална фабрика за цигари

Разбиха огромна нелегална фабрика за цигари | StandartNews.com

При съвместна акция на ГДБОП, МВР и агенция "Митници", под ръководството на специализираната прокуратура, е неутрализирана нелегална фабрика за производство на цигари в Луковит, съобщиха от МВР. Операцията е проведена на 19 февруари в Луковит.

Намерени са около 13 тона тютюн. Открити са складова база, производствени помещения, кутии с цигари, подготвени за пласиране в търговската мрежа, машини за производство, филтри и други. Установена е организирана престъпна група, чиито босове са в чужбина.

Продукцията била пласирана както за нашия пазар, така и за чужбина.

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов заяви, че благодарение на бързата и качествено свършената работа, бюджетът на страната ни е претърпял минимални щети.

Прокуратурата и МВР проявяват нулева толерантност и търпимост към контрабандата във всичките ѝ форми, заяви заместник главният прокурор Борислав Сарафов. Той уточни, че за износа на продукцията са уведомени партньорските служби. По думите му от наличния тютюн в тази база са щели да се произведат цигари за 3 милиона лева, като бюджетът щял да бъде ощетен от акциз на 2,5 милиона лева.

При операцията има задържани с полицейска мярка за 24 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай