Разбиха мащабна БГ банда за клониране на карти

Разбиха мащабна БГ банда за клониране на карти | StandartNews.com

Мадрид. Полицията на Испания, съвместно с ДАНС и Интерпол, са разбили могъща българска мрежа за източване на банкови карти и са задържали 31 българи – 26 от тях в родината им и 5-ма в Испания, съобщиха от МВР в Мадрид.

От там посочиха, че групата, ръководена от София, Пловдив и Силистра и действаща в автономна област Андалусия от 10 месеца, е извършила изключително голям брой финансови измами, които тепърва ще се изчисляват. Установено е, че мрежата разполага с голям брой клетки в европейски държави (Испания, Италия, Франция, Германия и Турция), както и десетки азиатски държави, сред които се на очи се набиват Филипините. Клетките са два типа: единият се е занимавал с монтирането на скиминг устройства, доставяни от България, на банкомати, а другата е отговаряла за физическото клониране на картите и тегленето на пари в брой с фалшивите пластики, предимно от страни в Азия.

Разследването е установило, че само няколко часа след клониране на карта в курорта Коста дел Сол (Малага), от клонираната пластика се теглят пари във Филипините. При акцията в България са конфискувани над 1000 устройства за престъпната дейност – четци, микрокамери и 3D принтер. Открити са и 7 лаборатории, две от които с ултрамодерни технологии, които не са залавяни досега, изтъкват от МВР в Мадрид. В Испания пък е разбита друга лаборатория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай