Разбиха група за документи престъпления

Разбиха група за документи престъпления  | StandartNews.com

Спецакцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. На петима участници в групата са им повдигнати обвинения 

Вчера Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група, създадена с цел документни престъпления, в т.ч. подправяне и изготвяне на неистински лични документи на преминаващи през България нелегални емигранти. Участниците в групата, на възраст от 22 до 57 години, са задържани на 26 ноември в София и Велико Търново при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група по чл. 321 от НК и за документни престъпления по чл. 308 от НК.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от ноември 2014 г. на територията на София, Велико Търново и Павликени. Членовете на престъпната група са подправяли, изготвяли и държали с цел продажба фалшифицирани лични карти, международни паспорти, свидетелства за правоуправление, баджове и други удостоверителни знаци. При извършените претърсвания и изземвания в помещения и автомобили на участниците са открити подправени документи и на лица с арабски имена, намерени са и наркотици. Иззета е и униформа, която наподобява полицейска, ще се установява за какво е използвана тя. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 29 ноември 2015 г. от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража" за всеки от тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай