Райфъла поръчал убийство за 20 000 лева

Райфъла поръчал убийство за 20 000 лева | StandartNews.com

Атанас Червенков – Райфъла е поръчителят на опита за убийство на Аргир Гяуров

Пловдив. Полицията в Пловдив задържа и неутрализирана престъпна група, която е участвала в извършването на опит за убийство, няколко палежи на автомобили и други престъпления. Това съобщи на пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

"Събрани са безспорни доказателства, че поръчител на всичките тези престъпления е пловдивският бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла, каза главният секретар.

"Той е давал своите поръчки на пловдивчанина Веселин Загорски, който е криминално проявен, а той от своя страна е наемал изпълнители на поръчките. Атанас Червенков – Райфъла е поръчителят на опита за убийство на Аргир Гяуров, един от собствениците на частна клиника в Пловдив, през месец февруари 2014 година. Мъжът, който е конкурент в бизнеса, бе намушкан с нож 7 пъти пред дома му и оцеля по някакво чудо. Гяуров е бил следен дълго време", уточни Лазров.

"Поръчката е била за 20 000 лева, но изпълнителите са получили само 10 000 от тях, тъй като на практика не е била изпълнена докрай", каза Лазаров. По случая е образувано досъдебно производство. През ноември 2013 година е бил извършен и палеж на линейка на клиниката на Аргир Гяуров. На 22 февруари 2014 година Райфъла е поръчал и палежа на два мерцедеса с пловдивска регистрация, собственост на бившия депутат от ГЕРБ Анатолий Йорданов, който също е негов бизнес конкурент", каза още главният секретар на МВР.

На 9 януари тази година бе извършен втори палеж на автомобили на същото семейство, отново поръчани от Червенков. Негова е и поръчката за палеж на автомобила на неговата приятелка, по лични мотиви, каза той.

Общо седем са запалените автомобили в Пловдив по поръчка на Червенков за периода 2013 – 2014 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай