Ралчев сяда в трона на крал Артур

Ралчев сяда в трона на крал Артур | StandartNews.com

Статуя на Жак дьо Моле пази Дома на тамплиерите

София. Древният Камелот се пренесе в Дома на тамплиерите в София. Великите рицари начело с Великия приор Румен Ралчев вече заседават на Кръгла маса с 12 стола, както по времето на крал Артур. Върху уникалната дърворезба са поставени 12 меча.

Кръглата маса и столовете към нея са специално изработени по проект на Ралчев. На нея вчера се проведе Великият съвет на Ордена преди ХIХ Международен Конвент на Велик приорат България, който започва днес в х-л "Кемпински".
Скулптура на легендарния Жак дьо Моле пази вече рицарския храм. Малката статуя на последния велик магистър на средновековния орден бе осветена снощи. Скулптурата бе направена по повод 700 години от кладата, на която френският крал Филип Хубави изгаря Жак дьо Моле. По повод годишнината тамплиерите започнаха кампания за обявяване на Ден на забравения войн.

"Искаме на този ден да се отдава почит на бившите служители на въоръжените сили. Не на загиналите, а на живите - онези, които са отпаднали, отписани, пожертвани, които са станали "излишни", защото са участвали във вече минали, бивши конфликти, обяснява Румен Ралчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай