Радев към МВР: Върнете доверието в демокрацията

Бог да бъде с вас, пожела патриарх Неофит на полицаите за изборите

Радев към МВР: Върнете доверието в демокрацията | StandartNews.com

Служителите на МВР са призвани да гарантират правото на всеки български гражданин да даде свободно гласа си, да възвърнат доверието на обществото в държавността и изрядността на демократичните механизми в България, обяви президентът Румен Радев в обръщението си до делегатите на националното съвещание на министерството - директорите на главни и на областни дирекции, началниците на районни управления, главните разследващи полицаи от всички структури, директорите на регионалните дирекции "Гранична полиция" и "Пожарна безопасност и защита на населението" в страната.

Държавният глава разчита на техния професионализъм и чувство на дълг. Той изразява уверението си, че служителите на реда ще оправдаят доверието на българските граждани.  

Патриарх Неофит също изпрати думи на подкрепа в "доброполезните трудове, насочени към утвърждаване на обществения мир и сигурност" към служителите на реда. "Бог да бъде с вас във всички изпитания и да укрепва усилията ви, допринасящи към още по-стабилното изграждане на честно и справедливо българско общество", заявява патриархът.

Сред гостите на националното съвещание бяха служебният премиер Огнян Герджиков и главният прокурор Сотир Цацаров. "С моя заповед е регламентиран ред, по който да бъде осъществяван контакт между ръководните служители на МВР и лидерите на политически сили", заяви служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов. 

Със заповед на главния секретар бил създаден ред, по който служителите на МВР ще осигуряват видимо полицейско присъствие в по-голямата част от денонощието в населените места. "Независимо от трудностите обаче, трябва да положим максимални усилия, за да протекат изборите нормално и спокойно. Разчитам на вас", обяви Узунов. 

От своя страна изпълняващият длъжността Главен секретар Георги Арабаджиев подчерта, че е обнадежден от разбирането на колегите си и от факта, че осъзнават отговорността си за мисията в периода на провеждане на изборите. Той е категоричен, че са готови с организацията да не се допусне нарушаване на обществения ред и да се минимализира търговията с гласове.

Арабаджиев е председател на Оперативния щаб по гарантиране сигурността на изборите.

Пламен Узунов е категоричен още, че полицаите трябва да бъдат сред хората и да бъдат безкомпромисни с нарушителите и извършителите на престъпления. По време на съвещанието бяха обсъдени всички мерки и действия, които са планирани от днес до провеждането на изборите на 26 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай