Путин и Меркел на ракийка в "Едно време"

Путин и Меркел на ракийка в "Едно време" | StandartNews.com

Политическите лидери хвалили главния готвач Мирослав Попов

Владимир Путин, Ангела Меркел и Силвио Берлускони са опитали вкуснотиите на култовия ресторант "Едно време" в езерото "Ариана". Това е станало по време на кратките им посещения в София през последните години.
Ракийка, приготвен по специална рецепта телешки стек, както и по чаша вино са предпочели и тримата. Руският президент се е подсладил с печена тиква с мед и орехи. Силвио пък похапнал телешко чеверме и домашна баница. Всички те специално поздравили Мирослав Попов за майсторлъка. От месец главният готвач е освежил менюто с нови ястия. Някои от тях са правени по рецепти от началото на века. Тетрадката от 1904 г., в която са били записани, е намерена случайно при ремонта на заведението.

Днес в "Едно време" предлагат: малки агнешки кюфтенца с трюфели, салата от три вида домати с ягоди, спанак с годжи бери и пармиджано, домашна ловджийска наденица, телешки стекове, еленски суджук, розети на плоча от бонфиле. Ценителите много си падат по гювеч в тиква - пълнят месото и зеленчуците в нея и ги пекат вътре вместо в тенджера, разказва Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай