Пуснаха търга за още 16 км от "Хемус"

Пуснаха търга за още 16 км от "Хемус" | StandartNews.com

Пътната агенция обяви търг за проектирането и изграждането на нови 16,3 км от магистрала "Хемус". Кандидатите ще подават оферти за строителството на отсечката между пътен възел „Белокопитово" и пътен възел „Буховци" в посока Търговище. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 133 млн. лв. без ДДС, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Участъкът от аутобана ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети.

Проектът включва и изграждането на шест виадукта, пътен възел за връзка с пътя Мировец - Певец, нова връзка с пътя Шумен - Търговище при „Белокопитово", мост и 11 пресичания със селскостопански пътища. Кандидатите могат да подават оферти до 17,30 ч. на 10 октомври 2016 г. Те ще бъдат отворени на 11 октомври, в 14 ч. Срокът за изпълнение на проекта е 910 дни или 2,5 години.
От днес стартира изграждането на 23,6- те километра от магистрала "Струма" между Кресна и Сандански. Стойността на договора е 234 млн. лв. с ДДС, а изпълнител е консорциум „Струма Лот 3.3". В него влизат „ГБС инфраструктурно строителство" АД, „Пътстрой 92" АД, „Главболгарстрой" АД и „Геострой" АД. При строителството на отсечката ще бъдат изградени 25 големи съоръжения - мостове, надлез на жп линията от София към гръцката граница и два пътни възела. Финансирането на отсечката е с евросредства по ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай