Пуснаха под домашен арест майката, пребила детето си

Пуснаха под домашен арест майката, пребила детето си | StandartNews.com

Състав на Районния съд в Търговище пусна под домашен арест 21-годишната Любослава Любенова. До сега тя бе с мярка „Задържане под стража", след като бе обвинена че е пребила 2,5-годишната си дъщеря, съобщава Дарик. На 30 април малкото дете беше прието в Спешния център в Търговище и тежко състояние. На следващия ден Сиана е транспортирана в болница "Св. Марина" във Варна, където лекарите установяват, че детето е със счупени ребра, увредени панкреас, далак и други вътрешни органи.

След направената хирургическа интервенция, лекарите се натъкнаха и на стари травми. Със съмнения за извършител на побоя над детето бе задържана майка му - 21-годишната Любослава Любенова от видинското село Раброво, която отскоро живее на съпружески начала с мъж от търговищкото село Кралево.

Любенова е поискала промяна на постоянната мярка за задържане с мотива, че е с влошено здравословно състояние, изпитва чувство на безпокойство и безсъние. Съдът е счел, че няма пряка опасност за детето, тъй като то бе настанено в приемно семейство.

Засега майката остава в ареста, тъй като прокурорът по делото Валентин Василев обмисля да протестира взетото от Районния съд в Търговище решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай