Пускат парното на столичани в неделя

Пускат парното на столичани в неделя | StandartNews.com

София. „Топлофикация-София" започва в неделя общото пускане на отоплението в столицата. Дежурни екипи ще обслужват клиентите през почивните дни, съобщават от пресцентъра на дружеството.

Общото пускане на отоплението ще започне на 26 октомври, когато се очаква да бъдат изпълнени двете комулативни изисквания на Наредбата за топлоснабдяването - наличие в три последователни дни на средноденонощна температура под плюс 12 градуса и дългосрочна прогноза за трайно застудяване. Поетапно ще бъдат пуснати детските градини, училищата и болниците, след това клиентите в жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени администртивните сгради и стопанските потребители. Процесът на общото пускане на отоплението в столицата ще приключи в рамките на 5 до 7 дни.

В събота и неделя от 09.00 до 15.00 часа в топлорайоните ще има дежурни служители и техническите екипи. През уикенда от 08.30 до 17.00 часа в Колцентъра на компанията на телефон 0 700 11 111 ще има дежурни информатори, които ще предоставят необходимата информация на клиентите и ще приемат сигнали.

Всички жилищни сгради, които искат отопление веднага, могат да подадат индивидуални заявления с решения на Общото събрание на етажната собственост в обслужващия ги топлорайон. Пускането ще бъде извършено в рамките на 24 часа. Заявлението е в свободен текст, а протоколът от общото събрание трябва да е със съответните подписи. В събота, 25 октомври, дежурните екипи ще включват отоплението в сградите, подали заявление за предсрочно пускане. В неделя, 26 октомври, ще започне общото включване на отоплението в столицата.

„Топлофикация София" ЕАД дава възможност на клиентите, които поради някакви причини желаят включване на отоплението на по-късен етап, да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

Важно е преди пускането на отоплението клиентите да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Напомняме на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай