Проверка заради скандалното видео с полицейско насилие

Проверка заради скандалното видео с полицейско насилие | StandartNews.com

Потресаващ случай на полицейско насилие над момче и момиче беше заснет и изпратен до предаването "Господари на ефира". Във видеоклипа се вижда как петима униформени спират младата двойка - вероятно почерпена, за проверка на документите на улица "13 март" в центъра на София. Записът е направен от тераса на жилищна кооперация.

В сутрешния блок на Нова ТВ гостува адвокат Марин Марковски, който каза: "Законът за полицията позволява да се употреби насилие при съпротива, но в случая няма съпротива и насилието не свързано със законни действия на полицията".

"В случая има извършени престъпления от полицаите, има нанасяне на лека телесна повреда, има елемент на обида с действие, защото не може при липса на съпротива да слагаш белезници" , подчерта той. "Когато някой обиди полицай, редно е той да маркира това в докладната записка и да го даде на прокурор за обида на длъжностно лице", заяви адвокат Марковски.

"Не бива да се обобщава работата на полицията, но не може хората на закона да извършват престъпления, мярката толкова е надхвърлена, че стига до престъпление. Вече се знае кои са, никаква трудност не да се разбере кои са те", добави той.

МВР вече е предприело действия за проверка на случая, коментирали неофициално от полицията пред "Дневник", съобщава БГНЕС.Предстои обаче да се уточняват доста подробности като кога точно е станало и къде, кой е бил на смяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай