Протестите продължават 57-и ден

Протестите продължават 57-и ден | StandartNews.com

София. За 57-и пореден ден се провеждат антиправителствените протести в столицата и някои градове в страната. Заради отпускарското време те отново са в силно намален мащаб и обикновено на жълтите павета се събират между няколкостотин и 2 – 3 хиляди души.

Очакваше се силата им да се възобнови през есента, но е възможна нова вълна по време на извънредното заседание, което парламентът трябва да проведе заради президентското вето върху актуализацията на бюджета.

Петъчният ден беше белязан от неосъществената среща на премиера Пламен Орешарски с протестиращи. Вместо това разговорите в Министерския съвет се състояха с представители на граждански организации, които не одобряват протестите. Новосъздадената Протестна мрежа се разграничи от събитието.

Проследяваме протестът, статията ще се обновява. Следете ни и във Фейсбук.

21.00 - Повечето хора се разотиват, няколко десетки остават пред парламента.

20.30 -Протестът се премести пред Народното събрание.

По данни на МВР малко след 08.00 часа пред Ларгото в София е имало около 150 души. Според независими оценки участниците са няколкостотин.

19.50 - Протестиращите в Бургас тръгнаха на шествие до Морската градина. Шествието предвождаше триглав клоун с ликовете на Сергей Станишев, Лютви Места и Волен Сидеров.

19.30 – Няколко десетки души са на площад „Независимост" и около площада пред президентството. Заради горещините напоследък сборният час се измести по-късно. Хората скандират „Оставка" и „Мафия". Движението е спряно. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай