Протест затваря пътя Созопол-Бургас

Протест затваря пътя Созопол-Бургас | StandartNews.com

Жители на село Атия излязоха на протест и блокираха пътя Бургас-Созопол. Повод за недоволството им е смъртта на 16-годишния Костадин, който в понеделник беше убит на пешеходна пътека. Момчето пресичало, за да си хване автобуса за Бургас, където учи, когато автомобилът го ударил. Единственият очевидец на трагедията разказва, че било все още тъмно и валял дъжд.

Хората, които живеят в близките села, настояват да се обезопаси района около мястото за пресичане и автобусната спирка. Според местните пътят е изключително опасен и там през годините са загинали поне още трима души.

Тази сутрин десетки жители на Атия и близките градове и сила се събрха на кръстовището между военноморската база и Селатия, за да поставят цветя на пешеходната пътека, където Костадин Джаров от Атия беше пометено от джип.

„Искаме да кажем „Стоп" на смъртта на това кръстовище. Искаме пасарелка, искаме кръгово движение, намаляване на скоростта. Наличието на радар не спира шофьорите", категорична беше Ренета Стоева, кмет на Атия, пред Нова ТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай