Протест пред МЗ за оставката на проф. Пилософ

Протест пред МЗ за оставката на проф. Пилософ | StandartNews.com

Десетки родители на болни деца и бивши членове на обществения съвет на Фонда за лечение на деца излязоха на протест пред здравното министерство в столицата.

Основното им искане е за оставката на директора на фонда проф. Владимир Пилософ, съобщава Дарик. 
Мотивът на родителите е, че "той работи еднолично и не признава решенията на Обществения съвет", както било редно.

Пилософ бе назначен за шеф на Фонда от здравния министър Петър Москов през април - в деня, в който бяха арестувани бившият ръководител на институцията Пламен Александров и служители в администрацията на фонда.

Недоволните родители и бивши членове на обществения съвет са убедени, че от този момент нататък работата на институцията се е влошила и целенасочено се правело така, че ролята на Обществения съвет да се намали, за да може решенията за лечението на децата да се вземат директно от ръководството на фонда.

Тези опасения се превърнаха и в предпоставка за серия от оставки в Обществения съвет през последните дни. Родителите са на мнение, че Общественият съвет дава положителни становища за лечението на техните деца, след което получават отказ от директора на Фонда.

Зам.-здравният министър Ваньо Шарков излезе да разговаря с протестиращите и обеща комуникацията между родителите и ръководството на фонда незабавно да бъде подобрено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай