Проливни дъждове докараха бедствено положение на община Тетевен

Кадър: бТВ

Проливни дъждове докараха бедствено положение на община Тетевен | StandartNews.com

Бедствено положение е обявено в община Тетевен след поройните дъждове там. Това е решил Общинският щаб по бедствия и аварии, съобщи за БТА кметът на общината Мадлена Бояджиева.

Причината е влошената обстановка след падналите над 99 литра на кв. метър количества дъжд в общината, особено в селата Глогово и Градежница. Има информация и за жертва в Тетевен в следствие на наводненията.

Според първоначалната информация на Бояджиева инцидентът е станал в близост до къща за гости. Млад мъж си е оставил колата си, опитал се е да премине през водата и вероятно е бил отнесен.

Кметът добави, че водата в Тетевен вече на повечето места се е оттекла от улиците. Остава сериозно положението в селата Глогово и Градежница. Там все още няма ток, има наводнени къщи, разрушена инфраструктура. Три махали в Глогово са откъснати от пътя и няма достъп до тях. В тях живеят около 300 човека. Пътят е разрушен, а един бетонен мост е отнесен.

В Градежница също има много наводнени къщи, реката е излязла по улиците, има свлачище на пътя Градежница-Глогово.

Спешно се предприемат мерки по укрепване на коритото на реката в селата. Хората в откъснатите махали ще бъдат снабдени с всичко необходимо. Областният управител Георги Терзийски, който заедно с кмета е на място, се е свързал с БЧК, от където ще доставят хранителни продукти на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай