Прокуратурата и МВР търсят нелегални имигранти

Прокуратурата и МВР търсят нелегални имигранти | StandartNews.com

113 души са задържани, претърсват хостели, хотели и адреси

София. Прокуратурата и МВР са започнали специализирана операция за проверка на всички места, в които са концентрирани лица, за които има съмнения за незаконно пребиваване на територията на страната ни. Акцията е по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция" в МВР и специални полицейски сили.

Претърсват се хостели, хотели, адреси. Създадена е организация за случаите, когато задържаните са чужденци, да бъде потърсено съдействие от Държавната агенция за бежанците.

По данни до 11.00 часа общо проверените в страната обекти са 1035. Извършена е проверка на 2 742 лица, от които 113 са задържани.

Установени са трима български граждани, обявени за общодържавно издирване.

Операцията е стартирала в 6.30 часа тази сутрин и продължава и към момента.

По-късно през деня вътрешният министър Бакалов уточни, че операцята ще продължи до 20.00 часа в петък. Решението за нейното провеждане е било взето преди дна дни, на 22 октомври, по време на съвместно съвещание на МВР и прокуратурата, което е било посветено на "емиграционния натиск в страната ни", стана ясно още отдумите на служебния ръководител на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай