15:35 ч.

17.02.17

1 мин.

0

0

0

Проектът „Добри ли са хората като Добри?” трогна публиката в Прага

от Стандарт |

Проектът „Добри ли са хората като Добри?” трогна публиката в Прага

Българският културен институт в Прага, в партньорство с „Амнести интернешънъл"- Чехия, представи проекта „Добри ли са хората като Добри?" – част от инициативата „Upgrading Europe" на Европейската мрежа на националните културни институти /EUNIC/. Събитието се състоя на 15 февруари т.г. и беше открито от посланика на България Лъчезар Петков.
В пражкото кино „Пилоту" бе показан късометражният игрален филм „Добри" (2016 г.) на талантливия млад режисьор Орлин Милчев, който провокира активна дискусия по темата за миграцията и проблемите на бежанците. Заедно с автора, в събитието се включиха Мартина Паржизкова и Шарка Антошова от „Амнести Интернешънъл" и намерилият убежище в Чехия Фредерик Сукама от ДР Конго.
Инициативата бе посрещната с много голям интерес от чешката общественост, като сред многобройната публика преобладаваше младежката аудитория.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент