Продължават опашките пред застрахователи и сервизи за смяна на стъкла

Продължават опашките пред застрахователи и сервизи за смяна на стъкла | StandartNews.com

София. Втори ден на километрични опашки пред застрахователните компании и сервизи за смяна на стъкла в столицата. Много хора, които вчера не са успели да опишат щетите си след опостушителната градушка във вторник, са останали да чакат през нощта. Има и списъци, за да се спазва ред сред чакащите.

Стотици клиенти са се записали в списък за смяна на стъкла, съобщава Нова тв. Една част от хората, чието име се намира в списъка от над 250 души, са дошли между 00 и 03 часа през нощта, за да са първи с отварянето на сервиза. Гражданите обясниха, че са направили реда само за проверка на това дали има стъклото, което трябва да сменят.

Много от гражданите са закрили дупките на мястото на счупените стъкла по автомобилите си с найлони и други подръчни средства.

Продължава реденето и пред застрахователните офиси, част от които в сряда работеха и след 20 часа, а днес също ще имат удължено работно време. "Нито един застраховател няма да изисква бележка от Института по метеорлоголия, която е задължителна – 35 лв. струва", обясни за ТВ 7 Ралица Агайн, зам.-председател на Комисията по финансов надзор.

Най-малко 80 лв. ще струва смяната само на едно стъкло на автомобил, обясняват от автосервизите за ТВ 7. И уточняват, че цялостният ремонт за различните марки автомобили ще стигне до 4-цифрени суми.

"За тези които са без автокаско, повечето няма да ги възстановяват не е рентабилно. За тези, които са с автокаското – застрахователи масово ще изписват нови детайли без тези, които не могат да се подновят като таван например. Един такъв ремонт за цялостно пребоядсване е около 2000 хил. лв. грубо. Това са без частите, които се влагат – стъкла, фарове, всичко потрошено", казва Явор Христов, който е управител на автосервиз.

Собствениците на автомобили със щети след градушката ще трябва да чакат от една седмица до месец, за да поправят всичко. КАТ обаче обеща, че няма да има глоби за тези, които карат със счупени стъкла. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай