Продължава издирването на работниците в "Миджур"

Продължава издирването на работниците в "Миджур" | StandartNews.com

Районът около фабриката е отцепен.

Видин. По всяка вероятност между 10 и 15 души са жертвите при експлозията във фабриката за взривни вещества "Миджур" в село Горни Лом, Видинско.

В болница са настанени 3-ма ранени. До момента обаче спасителните екипи и лекарите не могат да стигнат до смяната, работила в завода, заради страх от вторични взривове, съобщава Нова ТВ.

Пострадалите са три жени, две от които са откарани в болницата в Монтана, и още една е във видинската болница. Една жена е с наранени очи, друга – с фрактура на крайник. Двете са се намирали на портала на завода, който е на 1 километър от мястото, където е станала експлозията. Жените са били пометени от взривната вълна.

Междувременно стана ясно, че модулни формирования на Българската армия са на разположение на кризисния щаб, за да окажат помощ при огледа на района на взрива, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Специализираните екипи са от военни формирования 54 880 – Казанлък от състава на 61-ва механизирана бригада и 28 880 – Белене. Те са оборудвани с безпилотен самолет за оглед на района на взрива, както и с робот за разузнаване и обезвреждане на невзривени боеприпаси. На разположение на кризисния щаб са и бронирана машина тип „Пустинна котка" на Регионална служба „Военна полиция" - Плевен, както и медицински екип с реанимобил от военната болница в Плевен.

Според непотвърдена информация вчера няколко тира са донесли гръцки боеприпаси в завода.

Причините за инцидента тепърва ще се изясняват.

По непотвърдена информация по време на инцидента в завода е имало над 15 души на смяна като сред тях е и синът на собственика, допълва "Блиц".

Районът е отцепен от полицията на 3-4 километра от завода, а селото Горни Лом се намира на 2 километра. На мястото има линейки, пожарна, полиция.

Взрив във военен завод шокира хората във видинското село Горни Лом. Районът на барутната фабрика "Миджур", която се намира на 5-6 км от селото, веднага бе отцепен. Силният взрив разтърси завода към 17 часа вчера.

В същото време няма връзка със собствениците на завода. По-рано вътрешният министър Йордан Бакалов заяви, че както МВР, така и социалният министър се опитват да се свържат с представител на фирмата, но те не отговарят.

Само преди 15 дни фирмата е била проверена от служба КОС към ОДП, направила е предписания, издала е наказателни постановления", обясни още вътрешният министър. По думите му безпилотен самолет с инфрачервена камера на Министерството на отбраната ще огледа района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай