Про и анти-Сидеров протести пред Съдебната палата

Прокуратурата решава за имунитета на депутата, очевидка разказа подробности за инцидента

Про и анти-Сидеров протести пред Съдебната палата | StandartNews.com

София. Два протеста – с искане за сваляне на имунитета на Волен Сидеров и в негова подкрепа, ще се съберат по обед пред Съдебната палата в София.

Междувременно се очаква Софийската градска прокуратура да реши, дали да предложи на главния прокурор да поиска имунитета на лидера на Атака.

Пред бТВ пък очевидка на инцидента в самолета разказа, че в скандалите са участвали всички пътуващи със Сидеров, включително и жените, които участвали в бой с ритници.

Демонстрациите в столицата се организираха във Facebook, като защитниците на националиста се събират в 12 часа, а искщите сваляне на имунитета – в 13 часа. Участие в протеста срещу Волен Сидеров са заявили над 1500 души.

"Не г-н Сидеров, а България и гражданското й общество имат нужда от имунитет срещу произвола и насилието, което български народен представител си позволи за пореден път да упражни върху граждани", пише в сигнала на членовете на групата до главния прокурор Сотир Цацаров.

В групата "Защити Волен Сидеров от поредната провокация" пък са се присъединили 400 души.

Във вторник Върховната касационна прокуратура разпредели случая на Софийската градска прокуратура, която се занимава с лица с имунитет. След като прегледат материалите магистратите ще преценят дали да предложат на Цацаров да внесе в парламента искане за сваляне на депутатската защита на Сидеров. От обвинението вече обявиха, че срещу Сидеров има достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер. Самият националистически лидер обяви, че това кампания срещу него и на импровизирани митинги във Варна обиждаше медиите и обвини прократурата в лъжа.

Пред бТВ пътувала в самолета очевидка разказа, че той се държал арогантно и се е заяждал с пасажери.

„Когато слязохме от самолета започнаха да се бият с млад мъж, който го нарекъл „простак". Всички от обкръжението му се нахвърлиха върху него", обясни тя с уточнението, че жени са ритали младежа.

„Сидеров се държа арогантно, закачаше жена в самолета, разхождаше се напред назад, а тя отиде в началото на самолета, наричаше я лъжкиня и не беше приятно. На стюардесите се усмихваше, все е едно нищо не се случва", допълва картината за скандалния полет Маринова.

Спречкването е било с 28-годишна жена, която е културно аташе на Франция в България.

По думите й когато е влязла в автобуса те са били на средната площадка, а момчето с което се сбили били в края. „Жените го ритаха с крака, а една с кестенява коса риташе и викаше „защо го обиждаш".

След като групичката изхвърлили момчета от автобуса Сидеров викаше приканил хората наоколо да гледат и да снимат, за да се „знае, че никой не може да бъде обиждан в България", спомня си още тя. Маринова не е била на мястото с побоя върху полицай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай