Приемни родители искат бебето от контейнера

Приемни родители искат бебето от контейнера | StandartNews.com

Стара Загора. Приемни родители желаят да отглеждат новороденото бебе, което бе намерено от клошар захвърлено в контейнер в Казанлък. Това съобщиха от общинския отдел за закрила на детето в Града на розите. Семейството е младо и е преминало всички процедури за утвърждаване като приемни родители.

Бебето все още е в родилното отделение на казанлъшката болница „Д-р Хр. Стамболски" и е в добро здравословно състояние. То се е родило съвсем доносено с тегло 3,8 кг и ръст 53 см. От отдела закрила на детето съвместно с медицинския екип, който се грижи за новороденото са решили да го кръстят Димитър, тъй като се е родило с името си - няколко дни преди Димитровден.

Както АСН съобщи, бебето бе намерено от клошар ром, който ровел в кофите за боклук. Детенцето било увито в дебел мъжки пуловер и поставено в раница с отворен цип. Според лекарите то е било намерено малко след като е било захвърлено и не е измръзнало. На този етап и лекарите, и социалните работници не потвърждават първоначалната информация, че бебето е от ромски произход. Докато не бъде установено кои са родителите му, няма как да се установи произходът му. Според д-р Валентина Рашева, неонатолог в родилното отделение в казанлъшката болница, новороденото е по-скоро българче.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай