При Найденов: За над година само 87 напуснали армията

При Найденов: За над година само 87 напуснали армията | StandartNews.com

София. Едва 87 военнослужещи са напуснали Българската армия за периода юни 2013 до юли 2014 година при управлението на министър Ангел Найденов, съобщи неговият заместник в оставка Иван Иванов. Когато в министерското кресло през 2012-а седеше Аню Ангелов, 1390 военни са подали рапорти за напускане.

Найденов отчете постигнатото по време на управлението си.

"Излизаме с удовлетворение и разбирането, че за 14 месеца сме направили реална крачка напред", заяви той, като посочи, че той и екипът му са успели да възстановят нормалността като атмосфера във ведомството и армията. Министърът в оставка посочи три свои основни постижения - спиране на ерозията на отбранителните способности, многобройни дейности, свързани с възстановяването на престижа и достойнството на военната служба и възстановяването на техниката и въоръжението, които бяха в критично състояние при встъпването му в длъжност.

Найденов отчете и 49 отпаднали от необходимост имоти, които са предоставени на общини, както и 6.5 млн. лв. приходи от продажби. 14 млн. лв. са влезли в бюджета на ведомството от разпродажба на оръжия и боеприпаси с отпаднала необходимост.

Министър Найденов разкри, че на 28 септември на летище София ще се проведе и демонстрация на способностите на ВВС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай