При катастрофата е загинал шофиралият полицай - баща на 2 деца

При катастрофата е загинал шофиралият полицай - баща на 2 деца | StandartNews.com

София. "34-годишният Асен Василев Асенов е загиналият граничен полицай", съобщи на брифинг във връзка с тежкия пътен инцидент, при който камион с 15 полицаи падна в дере, министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Асенов, който е шофирал камиона, е от Свищов и е служител на РДГП-Русе. Той е семеен, с две деца.

На брифинга присъства, освен министъра на вътрешните работи, и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Те дадоха повече подробности по случая. Трагичният инцидент е станал в 00.30 часа тази нощ. 34–годишният Асен Василев е карал 14 гранични полицаи от дежурство на българо–турската граница. Камионът се е обърнал на черен път в дере, на няколко километра от село Горно Ябълково. В момента екипи на пожарната се опитват да издърпат камиона от дерето и да извадят затиснатия полицай, който е останал вътре. Дванайсет души са били откарани в бургаската болница за преглед, като шестима от тях са настанени, останалите - прегледани и освободени.

Предстои да се установяват причините за инцидента, допълни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. След първоначалния оглед става ясно, че камионът се е преобърнал с гумите нагоре. Машината е преминала преглед и е била технически изправна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай