22:40 ч.

25.04.16

1 мин.

1269

0

0

Превозвачите няма да блокират границата (ОБЗОР)

от Стандарт |

Превозвачите няма да блокират границата (ОБЗОР)

Превозвачите няма да блокират границата с Гърция за Великден. Това стана ясно след 50 минути разговори при министър-председателя Бойко Борисов на превозвачи и туроператори. Новината обяви министърът на транспорта Ивайло Московски, след което благодари от името на премиера за съгласието на двата бранша и за и проявената мъдрост. При премиера превозвачи и туроператори се обединили да не се пречи на хората, които искат да пътуват в Гърция за празниците. Това е последният компромис, категоричен беше Московски.


"Ако оттук нататък, тъй като вече осма, девета година се случват тези незаконни действия от страна на Гърция и на нейните фермери - да се блокира границата, ще бъде отговорено реципрочно, и то този път не само от транспортния бранш, а от всички, които ще го подкрепят", подчерта Московски. Той обясни, че се подготвя декларация, към която освен превозвачи и туроператори се очаквало да се присъединят и други браншове. В нея ще се отправи ултимативен призив към Гърция, че ако отсега нататък се допусне незаконно блокиране на границата по каквато и да било причина, целият български бизнес ще блокира всички гранични пунктове между двете страни, така че отговорът ще е реципрочен. Той добави, че премиерът ще разговаря с министъра на външните работи Даниел Митов, за да бъде извикан гръцкият посланик и до края на тази седмица да му бъде връчена тази декларация, за да бъдат информирани съответните гръцки власти.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент