Преговаряме с Гърция за връщане на нелегалните имигранти

Преговаряме с Гърция за връщане на нелегалните имигранти | StandartNews.com

В момента, чрез двустранния координационен център на ГКПП- Кулата се осъществяват преговори с гръцките власти за начина на връщане на нелегалните имигранти. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбрана по повод изпращането на военни заради бежанците, дошли от Идомени.

Две групи нелегални имигранти са направили опит тази нощ и рано тази сутрин да преминат незаконно от Гърция на българска територия, в зоната на отговорност на ГПУ-Петрич. Те са локализирани и задържани от наряди на граничния полицейски участък. Те са в състав от над 30 души всяка.

В съответствие с предварително разработения план за съвместни действия с Министерството на вътрешните работи военнослужещи от Сухопътните войски ще се включат, за да подпомагат работата на Гранична полиция по охрана на държавната граница с Гърция, допълват от МО.

Всички нелегални имигранти от двете групи, които бяха задържани снощи и днес на територията на ГПУ-Петрич са настанени и им е осигурена храна. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. И уточниха, че им се правят рутинни медицински прегледи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай