Предлагат помощ на Кристиан, тръгнал за бала с метро

Предлагат помощ на Кристиан, тръгнал за бала с метро | StandartNews.com

Историята на абитуриента Кристиан Неделчев от столичната Втора Английска гимназия, който тръгна за бала си с метро, трогна стотици. Разказът на фейсбук потребител за момчето, отиващо към метрото с костюм, без чадър в дъжда, предизвика бурни реакции и състрадание. 

Самият Кристиан разказа днес, че за него балът вече е далеч и иска да забрави за случилото се. Сега има мечта - да влезе в Софийския университет. С майка му едва намерили 150 лева за приемните изпити. „Майка ми изтегли кредит", разказа Кристиан в ефира на Нова телевизия. 

Момчето сподели, че семейството му е в изключително затруднено финансово състояние и дори са се принудили да изтеглят кредит, заради невъзможността да си плати сумата от 150 лв. за кандидат-студентските такси. Майката на Кристиан е безработна от няколко месеца, а баща му е починал отдавна. 

Разчувствани от съдбата на зрелостника, десетки хора са се обадили с предложение да помогнат за следването му. Към майка му е постъпило и първо предложение за работа - бизнесмен и управител на фирма й предлага да се свърже с него и да постъпи на работа. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай