Предимно слънчево утре

Предимно слънчево утре | StandartNews.com

Утре ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Има условия за градушки. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Ще се задържи горещо, макар че дневните температури ще са с 1-2° по-ниски и преобладаващите максимални ще бъдат – между 31° и 36°. Това съобщи за Агенция „Фокус" дежурният синоптик Красимир Стоев в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за юни. Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27°-29°. Температурата на морската вода е 22°-25°.

Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По билата ще духа до умерен югозападен вятър.

Максимална температура на височина 1200 метра около 27°, на 2000 метра – около 18°. През следващите три дни времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и в сряда само на отделни места в западната половина от страната ще превали и прегърми. От сряда ще започне и бавно повишение на температурите, в петък на места в равнините ще достигат 38°-40°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай